Kategorier
Allmänt om bloggen

Utmaning – Böter!

I mina senaste inlägg har jag talat om viljan att drastiskt öka antalen inlägg jag postar här under 2024 jämfört med de två föregående åren. Jag är en sådan person som i regel fungerar bäst under press. Finns det inget som pushar mig lite extra blir det också mindre gjort. Därför har jag funderat på om ett sätt att öka chansen att jag når mitt inläggsmål vore att sätta upp någon slags utmaning för mig själv. En där det finns konsekvenser om jag inte når målet.

För er som inte läst tidigare inlägg i år så är mitt mål för 2024 att nästan tredubbla antalet inlägg jag publicerar på denna plattform under året jämfört med 2023. Vilken i sin tur betyder nästan sex gånger fler inlägg än vad jag postade under 2022. Inget lätt mål helt enkelt, åtminstone inte baserat på föregående års siffror.

Vad skulle kunna vara ett lämplig straff för utmaningen? Ett straff jag får om jag misslyckas nå inläggsmålet. Armhävningar? Intervallöpning? Spöstraff? Med tanke på att detta är en ekonomiblogg så känns ett ekonomiskt straff som det mest lämpliga.

Straffet måste också vara kännbart, att betala 100 kr om jag misslyckas är inte direkt något som skulle skapa den press som gör att jag försöker höja mig och nå målet. Samtidigt får det inte vara helt galet heller. Om straffet vore böter på 1 miljon kronor så skapar det ju ingen form av spänning eller osäkerhet. Då prioriterar man ju blogginlägg över att gå till jobbet och över att umgås med släkt och vänner. Vilket inte heller skulle vara särskilt lyckat.

En annan sak som vore kul är om ni läsare hade möjlighet att påverka straffet. Det skulle ju skapa extra engagemang hos vissa av er vilket troligtvis skulle betyda att ni är på mig och pushar mig mer än vad ni hade gjort. Så vi behöver hitta en utmaning som är ekonomiskt kännbar för mig på en rimlig nivå och som ni har möjlighet att påverka.

Efter att ha funderat en stund kom jag fram till följande:
Om jag inte når målet måste jag böta 10 000 kr.
Dessa pengar skall skänkas till ett ändamål som jag inte skulle uppskatta. Till exempel Putin, någon rival till fotbollslaget jag håller på eller Vänsterpartiet. Kommentera gärna med fler förslag om du har några du tror skulle passa!

Ni läsare kommer att få rösta mellan de olika alternativen och på så sätt bestämma var bötespengarna skall gå om jag inte når målet. Ni skall dessutom ha möjligheten att påverka så bötessumman kan komma att fördubblas. 😅  

Eftersom jag alltid delar nya inlägg på Twitter/X så betyder det att om jag skriver fler inlägg så kommer jag också blir mer aktiv där. Förr i tiden när jag postade betydligt mer än vad jag de senaste två åren så ökade också antalet följare jag fick där betydligt snabbare. Mer aktiv betyder logiskt nog fler följare.

För att krydda det hela ytterligare tänkte jag att summan jag måste böta skall öka drastiskt om antalet personer som följer mig på Twitter/X ökar. Om jag når 4000 följare under 2024, vilket inte är orimligt, så ökar summan till 20 000 kr. Det vill säga, jag måste publicera nya inlägg för att nå mitt mål men varje nytt inlägg jag publicerar ökar risken för nya följare och nya följare gör att bötesbeloppet stiger drastiskt.

Vad tycker du som läsare om detta? Du kanske har någon bättre idé för vad som borde hända om jag inte når målet? Kommentera för att vara med och påverka!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hannes
Hannes
4 månader sedan

Låter vettigt😊

2
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x