Kategorier
Allmänt om bloggen

Halvårsuppdatering – Hur går portföljen?

Jag postar sällan, varken här eller på Twitter, om hur min portfölj går då jag helt enkelt tycker att informationen är rätt ointressant, åtminstone på kort sikt. De senaste åren har jag i princip bara uppdaterat er om det vid årsskiftet. Men jag vet att en del av er uppskattar det så eftersom halva året nu är passerat så tänkte jag dela med mig av hur min portfölj utvecklats hittills under 2023.

En annan sak jag inte brukar gå in på i detalj vilka bolag i portfölj innehåller. Det händer att jag nämner enstaka innehav men annars så pratar jag oftare om branscher än om specifika bolag. Anledningen till detta är att jag inte vill att någon skall köpa ett bolag bara för att jag äger det. Jag vill att du skall läsa på och komma till egna slutsatser för var du vill investera pengar i stället för att bara köpa något för att en främling på internet gjort det.

Det sagt så här är de tre aktierna i min portfölj som gått sämst hittills i år sett till procent (inte nödvändigtvis i kronor):
Delivery Hero: -10,51%
Tethys Oil: -19,42%
Storytel: -24,71%

Och här är de tre aktierna i min portfölj som gått bäst hittills i år sett till procent (inte nödvändigtvis i kronor):
Unity Software: +51,87%
Carnival ADR: +135,74%
Meta Platforms: +138,48%

Baserat på bolagen ovan går det nog att gissa att den första halvan av 2023 varit positiv för min portfölj. Vilket också stämmer. Så ser min portföljs utveckling tillsammans med OMX Stockholm All-Share Cap GI ut för den första halvan av 2023:

Portföljen ligger alltså på strax under +30% hittills i år. För mig personligen är det skönt med lite framgång efter två mindre bra år för min portfölj. Men samtidigt är det väl sådan här kaxighet man får betala för under andra halvan av året? Det kan vända fort på börsen. Det viktiga är att komma ihåg att för de flesta av oss är börsen ett maraton och inte en sprint. Ibland går det bra, ibland går det dåligt men förhoppningsvis lutar grafen uppåt när du tittar på din portfölj sett över en livstid.

Hur har 2023 behandlat dig och din portfölj hittills? Har du några särskilda planer för nästa halva av året?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Dee
Dee
9 månader sedan

Min portfölj har gått uselt hittills i år och det beror på att jag varit alltför fixerad kring fastighet tidigare. Men nu har jag viktat om lite i portföljen och hoppas på ett betydligt bättre andra halvår.

2
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x