Kategorier
Från min gamla blogg

Därför ska jag bli rik

De flesta människor säger att de vill bli rika, men varför? Är det så att den som har mest pengar när han eller hon dör vinner? Vill du bli rik så att du kan ha den häftigaste Ferrarin, den dyraste kostymen, det största huset och bada i pengar som Joakim von Anka?

Personligen tror jag att få som vill bli rika bara för pengarnas skull lyckas, man måste ha andra mål som motiverar en, pengarna är bara är redskapet för att nå dessa mål. Anledningen till att jag ska bli ekonomiskt oberoende eller ekonomiskt fri handlar inte om någon av de ovanstående sakerna. Visst skulle säkert vara kul att köra en Ferrari och jag skulle nog känna mig fin i en svindyr skräddarsydd kostym och ett stort hus vore kanske inte helt fel det heller bara någon annan städade det. Men det är inte därför jag bestämde mig för att bli rik.

Anledningarna till att jag ska bli ekonomiskt fri är tre enkla saker:

  1. Frihet
  2. Trygghet
  3. Möjlighet att hjälpa andra

Med frihet menar jag att jag inte skall behöva jobba för att jag måste utan för att jag vill. Oavsett hur mycket pengar jag har tror jag aldrig att jag kommer sluta jobba helt, däremot kommer jag inte jobba för att jag måste, hyran ska betalas, jag måste ha mat på bordet osv. Jag kommer att kunna jobba med enbart saker jag älskar, tycker är roliga, saker som utvecklar mig som person.

Friheten kommer även att göra så jag kan spendera vardagen som jag känner. Kanske gör jag inte något alls en dag, umgås med vänner annan dag, kolla börskurserna på ett kaffe i Paris en tredje dag, jobbar stenhårt med ett eget litet roligt projekt jag brinner för en fjärde dag och spenderar en månad eller två någon annan stans när det är som mörkast och kallast i Sverige.

Trygghet står för vetskapen att om något skulle hända mig så kommer jag ändå att kunna klara mig. Det krävs inte allt för mycket för att du eller jag eller någon vi håller kär inte kan fortsätta jobba med de jobb vi har i dag. Det kan vara allt från olyckor, sjukdom, till nerskärning på ens arbetsplats eller att företaget man jobbar för helt enkelt går i konkurs. Att då ha olika former av investeringar som gör att jag inte är beroende av ett jobb för att klara vardagen skapar en stor trygghet både för mig och för min familj.

Möjlighet att hjälpa andra betyder att jag kommer att få ekonomiska möjligheter att hjälpa de som står mig nära, men även de långt borta. Jag kommer att kunna ge mina vänner och släkt den extra hjälpen som någon av dom kanske kommer att behöva. Oavsett om det gäller att skaffa boende åt en släkting, se till att min bästa vän klarar sig om han förlorar jobbet, se till att föräldrarna får det bra när de blir gamla eller om någon i min närhet plötsligt blir sjuk eller råkar ut för en olycka så kan jag hjälpa till om det skulle behövas. Pengar skapar stora möjligheter att hjälpa andra.

Men det är inte bara de närmaste man har möjlighet att hjälpa, som du säkert vet så ger förmögna personer som Bill Gates och Warren Buffett mer till behövande än de flesta länder.

Nu vill jag att du kommenterar här och berättar varför du själv ska bli rik!

—————————————————-
Detta inlägg publicerades ursprungligen i min gamla blogg år 2006. Jag har uppdaterat texten lite språkligt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Daniel H. Komarica
Daniel H. Komarica
4 år sedan

Mitt huvudsakliga fokus på börsen är väl inte att bli rik, men iaf kunna hjälpa till med en drägligare vardag senare i livet.

Jag har alltid gillat matte och siffror, men även psykologi och börsen passar perfekt för sådana intressen.

2
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x