Kategorier
Allmänt om bloggen

När tiden inte riktigt räcker till

Jag har under hösten fått en del frågor om vart jag tagit vägen då jag inte så aktiv på Twitter som jag brukar vara och det samtidigt varit dåligt med uppdateringar i bloggen. Så jag tänkte att det är dags för en liten uppdatering om vart jag tagit vägen.

Jag har förmånen av att ha många olika intressen och hobbys samt ett jobb jag trivs med och har roligt på. Detta gör att jag i princip aldrig har tråkigt, antalet dagar på ett år där jag är rastlös och har tråkigt går nog att räkna på en hand, troligtvis utan att ens använda alla fingrarna. Det finns så många olika saker som slåss om min tid att tiden aldrig riktigt räcker till för allt jag vill göra. Om jag fick bestämma skulle dygnet ha 48 timmar och veckan 14 dagar utan att vi människor behövde sova mer än vad vid gör i dag.

Nu i höst har det dock varit mer än vanligt, anledningen till detta är två. Dels har jag i perioder haft mer att göra på jobbet än normalt vilket fått till effekt att jag jobbat en hel del kvällar och helger. Dels har jag, vid sidan av att jobba heltid, i höst läser tre högskolekurser på C-nivå på distans. Under den första perioden, som slutade förra månaden, så läste jag två kurser samtidigt och nu läser jag en kurs.

Särskilt när jag läste två kurer samtidigt så hade jag saker att läsa och texter att skriva nästan varje dag. Lägg därtill grupparbeten, zoom-möten, seminarium osv så går en hel del tid åt. Förhoppningsvis blir det något lugnare nu när jag bara läser en kurs men jag kommer ändå ha saker att göra för kursen varje vecka.

Allt skrivande och läsande under kurserna gör mig också mindre benägen att hålla med samma sak på fritiden. Tänk själv att ha spenderat fyra timmar en dag på ett PM och så fort det är klart så skall du sätta dig ner igen och skriva ytterligare ett par timmar på ett blogginlägg. Från start till mål, dvs komma på idé, leta källor och fakta samt läsa dessa, skriva, korrekturläsa, hitta bilder osv så tar ett blogginlägg i regel runt 2 – 5 timmar.

Ta dock inte detta som ett klagomål, det är inte så att jag är missnöjd med min nuvarande situation och gnäller över den. Tvärt om gör jag ju allt detta för att jag vill det och trivs med det. Det råkade bara bli lite mer än vanligt denna höst. Framför allt att läsa två kurser samtidigt som jag jobbar är inte helt optimalt, en kurs i taget hade nog varit ett bättre upplägg.

Detta betyder inte heller att jag inte gillar att skriva inlägg eller har glömt bort bloggen. Tvärt om så är bloggen och det budskap jag kan dela med mig av via den viktigt och jag gillar att skriva. Det är helt enkelt bara som så att tid och ork inte räcker till för allt. Det är även därför jag varit mindre aktiv på Twitter de senaste månaderna. Jag uppskattar finanstwitter, det finns så många fantastiska smarta, roliga och intressanta människor där som jag gärna skulle interagera mer med men för mig är Twitter typisk sak som jag sitter med när jag har lite tid över.

Planen just nu är att läsa ytterligare 2-3 kurser i vår, men därefter blir det nog en paus från att plugga vid sidan av jobbet och mer fokus, energi och tid kommer finnas för annat, som bloggen och att vara mer aktiv på Twitter.

Passande nog kommer nästa inlägg jag publicerar här i bloggen handla om hur du får mer tid genom att effektivisera saker i din vardag, något som gör att jag faktiskt kan jobba heltid samtidigt som jag läser två kurser på högskolan samtidigt.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x