Kategorier
Allmänt om bloggen

Halvårsuppdatering

Det har varit dåligt med inlägg den senaste tiden trots att jag i början av året sa att mitt mål var att posta fler inlägg än förra året. Inte bra! Men jag har en rätt okej ursäkt tror jag faktiskt.

Vad som hänt sedan jag postade inlägget om att skriva fler inlägg i år och som jag inte kände till då är att jag skulle komma in på två distanskurser på universitet under våren. Dessutom läser jag nu en sommarkurs. När jag jobbar heltid och läser kurser på universitet samtidigt så blir det mindre tid över till alla mina olika hobbys och intressen vilket medfört att bloggen har fått stå tillbaka lite.

Särskilt skrivandet drabbas av detta då det skrivs mycket för kurserna jag läser. När du just skrivit ett PM på tio sidor och suttit och läst flera vetenskapliga artiklar och facklitteratur för att få bra källor till PMet så är det svårt att orka och motivera sig till att skriva flera sidor för ett blogginlägg direkt efter.

Risken är dessutom att det inte kommer att bli bättre i höst då jag sökt in till hela sju stycken distanskurser inom ekonomi på C-nivå. Nu planerar jag så klart inte att läsa sju kurser samtidigt, jag tror inte ens att det är möjligt att bli antagen till så många, jag sökte bara lite extra i tanken om att söker jag många borta jag åtminstone komma in på några. Tanken är väl att förhoppningsvis läsa 2-4 kurser under hösten lite beroende på vad jag kommer in på. Kurserna jag sökt är bland annat inom finans, marknadsföring och ledarskap. Dvs lite påbyggnad till sådant jag pluggade när jag läste min kandidat inom Företagsekonomi.

Men jag har självklart inte glömt bort bloggen, den är fortfarande viktig för mig och ännu viktigare är det budskap om att stå på egna ben, privatekonomi och sparande som jag försöker lyfta genom den. Så det kommer definitivt att komma fler inlägg under året om än inte i närheten av så många som jag först hade tänkt. Förhoppningsvis kommer kurserna jag läser i höst ge mig idéer till flera inlägg på samma sätt som jag fick massor av idéer när jag lästa min kandidat.

Jag har ett dokument med runt 70 olika idéer till inlägg, många vilka jag fick medan jag läste min kandidat, några är bara en rubrik och kanske ett stycke i dagsläget medan andra är en till tre sidor långa halvfärdiga inlägg. Så det finns en hel del att ta av när tid finns.

En positiv sak är att nu under juli har jag semester så även om jag fortfarande läser sommarkursen vilket tar en del tid så har jag ändå mycket mer fritid än vanligt så förhoppningsvis kommer jag hinna få till ett par inlägg de närmaste veckorna. Vad har du själv för planer för sommaren? Och händer det att du läser sommarkurser eller kurser vid sidan av jobbet?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Daniel H. Komarica
Daniel H. Komarica
2 år sedan

Inte lätt att hinna med allt man vill i livet;)

Ägnat mig åt mycket sommarnöje hittills då vädret varit perfekt, så börsen får stå vid sidan den senaste tiden. Annars är det väl lite roadtrips och husvagn på schemat.

Inte dåligt att studera när man ska vara lite ledig, tycker jag tyder på ett bra pannben att kunna motivera dig till det när vi andra glassar;)

Hoppas du får en fin sommar och att pluggandet går vägen!

2
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x