Kategorier
Tankar och funderingar Tips

Få betalt för att flytta till Spanien

Är du less på det svenska vädret? Ser inte fram emot höstens mörker, regn, rusk och slask? Så känner nog många. Men steget till att faktiskt lämnat landet och bosätta sig någon annan stans är ofta stort och svårt att ta.

Tänk om du fick betalt för att flytta utomlands, skulle det göra steget lättare att ta? Det kan låta som ett skämt men det är faktiskt allvar. Tro det eller ej, men Extremadura i Spanien  erbjuder den som flyttar dit i minst två år upp till 15 000 euro för besväret!

Målet är att få fler att flytta till Ambrozdalen i regionen Cáceres, en region som kämpar med sjunkande befolkningssiffror. För att få ansöka om bidraget behöver du uppfylla följande kriterier:

  • Extremadura is targeting remote workers who are highly qualified professionals in the tech industry.
  • You must be able to work completely remotely and online ”through the exclusive use of media and IT systems, telematics and information fields.”
  • Those who wish to apply have to commit to maintaining a remote job and living in Extremadura for at least two years.

Dessa krav gör det mer begränsande kring vem som kan ansöka, långt ifrån alla är digitala nomader som kan försörja sig på distansarbete. Men det borde fortfarande vara intressant för många. Särskilt om du är yngre och har någon slags onlineverksamhet men kanske även äldre och gör någon form av digitalt konsultarbete.

Summan som erbjuds varierar. Kvinnor och personer under 30 år får 10 000 euro och övriga 8 000 euro. Efter två år får kvinnor och personer under 30 år som stannat ytterligare 5 000 euro medan övriga får 4 000 euro.

Jag kan inte spanska, men enligt engelsktalande media så kan du ansöka här: https://www.juntaex.es/

Vad tänker du själv? Skulle 15 000 euro få dig som drömmen om att flytta till varmare breddgrader att våga ta steget?

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x