Kategorier
Tankar och funderingar

Nytt jobb

I går började jag på ett nytt jobb. Det är kul och spännande men samtidigt lite osäkert. Jag har varit på arbetsplatsen som jag just lämnat i rätt många år. Jag lämnade inte för att jag vantrivdes, tvärtom har jag haft det väldigt bra och roligt där. Jag lämnar för att jag känner att det är dags för en ny utmaning och att detta är rätt möjlighet för det. Jag vet att jag kommer lära mig massor och utvecklas på min nya arbetsplats.

Det osäkra kommer från att lämna en arbetsplats jag trivts på så bra. Där jag haft roligt nästan varje dag. Kommer jag trivas lika bra på min nya arbetsplats? Jag tror att jag kommer det, första intrycket är positivt, men man kan ju aldrig vara säker hur det känns på längre sikt.

Jag har alltid strävat efter att vara riktigt bra på mitt jobb. Jag tror att om du hela tiden försöker att bli bättre, lära dig nya saker och utvecklas så är chansen stor att du med tiden åtminstone presterar bättre än de som står stilla och trampar. Mina gamla chefer och kollegor vet att jag är bra, driven och strävar efter att lära mig nya saker. Detta har medfört att jag har fått extra ansvar, folk har rådfrågat mig, jag har haft möjlighet att vara med och påverka och jag har fått en större frihet.

Detta är något som min nya arbetsgivare och kollegor inte vet. Detta är något jag måste visa att jag kan leva upp till även på min nya arbetsplats. Det är inget som kommer gratis, utan jag måste förtjäna både tilltro och respekt.

För att visa detta har jag en plan. Givetvis omfattar den min strävan att hela tiden bli bättre. Att mäta resultat, göra utvärderingar, lyssna på skickliga kollegor och försöka lära mig av dessa. Men det är kanske inte något som syns direkt utan mer över ett par års tid.

Det främsta jag tror att jag kan göra som folk lägger märke till på lite kortare sikt är att synas. Jag har aldrig varit den som hade ett behov av uppmärksamhet eller strävat efter att stå i händelsernas centrum. Så jag tänker inga extrema saker. Men humor brukar vara en av mina starka sidor. En annan sak är att vara den som säger ”jag gör det” eller ”det kan jag fixa” när chefer och kollegor frågar vem som kan ta tag i något. Sen hjälper det säkert vara bland de första i Teamet på plats på morgonen och bland de sista som lämnar för dagen.

Jag har alltid varit den som ofta jobbar bättre hemifrån än på jobbet, när det kommer till administrativa saker. Då jag där kan jobba ostört samt vid tider och tillfällen när jag känner mig extra motiverad, fokuserad och energifylld. Historiskt har jag alltid lagt tid på så väl kvällar som helger när det behövts.

Detta har jag så klart tagit med mig till mitt nya jobb och redan första kvällen så fixade jag några småsaker som ingen hunnit lösa under dagen. Jag har inget lika konkret att fixa i kväll men jag kommer definitivt ta en liten avstämning och se om jag missat något eller bör förbereda något inför i morgon.

Vad gör du för att visa din bästa sida på en ny arbetsplats? Eller på din nuvarande? Det mesta jag har skrivit här är ju inte nya saker för mig, utan sådant jag alltid har gjort och troligtvis alltid kommer att göra.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
H Ericsson
H Ericsson
18 dagar sedan

Mycket hög igenkänningsfaktor här. Du sätter ord på och sammanfattar hur jag själv fungerar bättre än vad jag hade kunnat göra själv 😅. Börjar nytt jobb nu i mitten av september. Har blivit headhuntad av tidigare kund, så det känns som att förväntningarna är höga och jag hoppas att jag inte ska behöva känna att det går åt allt för mycket övertid eller obekväm arbetstid för att prestera så bra som jag vill, men man vill ju ändå visa att de gjorde rätt val som tog in mig.

2
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x