Kategorier
Inspiration

Idrottsstjärnor som inte bränner alla pengar

Allt för ofta hör man om idrottare som dragit in enorma summor under sina karriärer för att sedan bara något eller några år senare vara utblottade. Enligt Sports Illustrade så har nästan 80% av alla NFL-spelare gått i personlig konkurs eller dras med stora ekonomiska problem inom två år från att deras karriärer är över.

Därför känns det oerhört uppfriskande att se denna video där boxaren Anthony Joshua, som efter sin senaste seger i december har tillgångar på över en miljard kronor, visa upp sitt enkla boende:

En livsstil som är långt från lyx och överflöd som man normalt ser i klipp om andra världsstjärnor. Nu är detta hur han bor när han tränar inför matcher, han har säkert mer lyx och bekvämligheter privat den delen av året då han inte bort i träningslägenheten, men ändå!

Mer fantastiskt blir det med NFL-spelaren Brandon Copeland som spelar för New York Jets. Under säsongsuppehållen föreläser han för ungdomar tillsammans med en professor om sparande och privatekonomi. Själv så lever han på 10-15% av sin lön och säger att han inte har något behov av att synas med pengar.

Han kom till insikt med hur viktigt sparande och investerande är när han åkte på en skada som gjorde att han under en period endast fick ut en bråkdel av sitt kontrakt på runt 10 miljoner. Nu är hans mål att få ungdomar att förstå konceptet och veta hur de skall gå tillväga. Personligen rekommenderar han en sparkvot på hela 50%!

Vill du läsa mer om Brandon så har Aktiepsararna skrivit en artikel om honom som du finner här.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Aksjerogfondssparing
4 år sedan

”easy come, easy go” gjelder mange idrettstjerner når det kommer til økonomi.

Felix
Felix
Reply to  Jakob
4 år sedan

Jag har läst otaliga gånger (säkert du också) om idrottsstjärnor som kommer från fattiga omständigheter och därför inte har en aning om hur pengarna bör hanteras för att trygga en framtid efter sin karriär.
Man tycker ju att exempelvis en fotbollsklubb bör kunna utbilda och erbjuda hjälp ang privatekonomi.

Jag tänker att sociala medier spelar en stor roll också – mycket ”flashande” ger någon form av extra bekräftelse utöver den stjärnstatus som redan finns.

Intressant ämne och kul inlägg!
Ha en fin dag!

Investeraren_tw
4 år sedan

Det han sa ovan om ”att inte ha behov av att synas med pengar” är nyckeln till rikedom för väldigt många. Kan man mota det naturliga behovet hos många så är mycket vunnet.
Mvh investera-pengar.blogspot.com

6
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x