Kategorier
Från min gamla blogg Tips

Hur skulle du göra?

Hur skulle du göra om du ville bli bra på fotboll?
Hur skulle du göra om du ville bli bra på att sy?
Hur skulle du göra om du ville bli bra på att laga mat?
Hur skulle du göra om du ville bli bra på att svetsa?
Hur skulle du göra om du ville bli bra på att köra bil?
Hur skulle du göra om du ville bli bra på schack?
Hur skulle du göra om du ville bli bra på att spela gitarr?

Oavsett vilken av frågorna ovan någon ställer till dig så hade svaret varit det samma. Du skulle studera hur de bästa inom just det området gör. Du skulle kanske skaffa dig en lärare eller tränare som kunde hjälpa dig på vägen och framförallt så skulle du träna och öva ofantligt mycket.

Du skulle också veta att även om du tränade fotboll varje dag resten av ditt liv så är det ändå inte säkert att du skulle bli den nya Messi, du skulle veta att även om du lagade mat resten av ditt liv så skulle du kanske inte bli tv-kock, du skulle veta att även om du spelade schack varje dag resten av ditt liv så skulle du troligtvis ändå inte slå Kasparov. Men lika väl så skulle du veta att denna träning skulle göra dig ofantligt mycket bättre än vad du är på just den saken i dag. Och du har givetvis drömmen om att nå ännu längre.

Om detta nu är så självklart varför är det nästan ingen som resonerar på det viset när det gäller pengar? Jag har träffat många som klagat över att pengarna inte räcker till. Jag har träffat många som säger att det är omöjligt att bli rik. Jag har träffat många som trampar runt på samma plats hela sitt liv och ändå inte är nöjda med var de befinner sig. Jag har träffat många som säger att enda sättet att bli rik är att ha en jävla tur eller födas rik.

Om nu dessa människor tycker att svaret på frågorna ovan är så självklara, ingen av dem skulle säga emot om jag sa åt dem att de skulle bli bättre på att spela gitarr om de tog gitarrlektioner samt tränade dagligen varför gör de då inte samma sak när det gäller pengar?

Vill du bli bättre på ekonomi så studera ekonomi! Vill du bli rik så studera de rika, vad är det som de har gjort och gör för att bli rika? Och sen börjar du träna!
___________________
Inlägget publicerades ursprungligen i min gamla blogg 2007

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x