Kategorier
Tankar och funderingar

Investera på börsen på samma sätt som du köper bostad!

Människor lägger månader på att köpa hus/lägenhet, de besöker massor av olika potentiella bostäder som är till salu, de undersöker områdena bostäderna ligger i. Hur ser det ut med närhet till skola och vårdcentral? Finns det någon busshållplats? De läser information om objektet, de läser bostadsrättsföreningarnas årsredovisningar, kollar på skuldsättningsgrad, de kollar på potentiella risker både när det kommer till olika typer av fel och skador som skulle kunna finnas i bostaden men även risker i form av ränteändringar. Dessutom kanske de frågar någon vän eller två om råd kring de delar av dessa de själva är lite osäkra på.

När de till sist äntligen hittat den perfekta drömbostaden så lägger de dessutom tid på att jämföra olika banker, var kan de få bästa räntan?

Om folk lägger så mycket tid på ett bostadsköp är det kanske inte så konstigt att många gör framgångsrika bostadsaffärer? Självklart är förarbetet inte den enda orsaken, vi har haft en bostadsmarknad som gått väldigt bra i många år, men det är säkert en del av det hela.

Vad skulle hända om alla som köpte en bostad även valde att investera på börsen och la ner tid på samma sätt som de gjorde med bostaden? Utvärdera många olika alternativ enligt flera olika kriterier och därefter köpa de aktier eller fonder som bäst uppfyller dessa krav? Detta, i kombination med att vi även haft en börs som likt bostadsmarknaden har gått bra i många år, vad skulle det ha för effekt på vårt land?

Troligtvis skulle vi ha en mycket rikare befolkning då.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x