Kategorier
Inspiration

Ekonomiråd från John Cena?

När vi tänker på kändisar – idrottsstjärnor, musiker och filmstjärnor – är det ofta deras extravaganta livsstil och snabba spenderande som sticker ut, snarare än att de delar med sig av ekonomiska tips. Så när jag av en slump såg en intervju med skådespelaren och WWE-stjärnan John Cena där han pratade om pengar, blev jag glatt överraskad.

Om du inte känner till John Cena, är han kanske mest känd för sina roller i filmer som The Fast and the Furious-serien, Suicide Squad och Bumblebee. Han har också haft en framgångsrik karriär inom wrestling, där han har vunnit flera titlar i WWE. Men det var som sagt var varken hans film- eller wrestlingkarriär som fångade mitt intresse den här gången, utan hans tankar om privatekonomi.

I intervjun blev John tillfrågad om sitt unika sätt att använda Instagram. Med över 20 miljoner följare postar han bara bilder utan någon som helst förklaring, bilder som ofta framstår som helt slumpmässigt för hans följare. En av dessa bilder föreställde Benjamin Franklin, och intervjuaren bad John förklara vad han menade med just den posten.

Cena förklarade då att han nyligen hade läst Poor Charlie’s Almanack, en bok av den legendariska investeraren Charlie Munger, som även var Warren Buffetts närmaste rådgivare. I boken refererar Munger ofta till Benjamin Franklin, och det var just en av dessa referenser som inspirerade John. Franklin, som levde på 1700-talet, experimenterade med konceptet ränta-på-ränta och använde sina investeringar för att finansiera flera välgörenhetsprojekt över tid.

John fortsatte med att säga att han tycker att alldeles för få människor lär sig att hantera pengar på ett bra sätt. Han undrade varför privatekonomi inte lärs ut mer i skolorna, och avslutade med att förklara att anledningen till att han postade bilden på Benjamin Franklin var att han själv lärt sig om ränta-på-ränta genom Franklin, via Charlie Munger.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Jag skulle uppskatta din åsikt, kommentera!x
()
x